Kuinka saada motivaatiota?

Kuinka saada motivaatiota on heittämällä yleisin kysymys, mitä multa on ikinä kysytty opettajana ja valmentajana.

Unohda motivaatio

Sen sijaan kehitä tapoja. Jos sä odotat motivaatiota, niin voi hyvinkin olla, että sitä ei vaan koskaan tule.

Usein ajatellaan, että mitään ei kannata eikä voi tehdä motivaatiota odotellessa, varsinkaan, jos kyseessä on luova työ. Tämän myytin ovat kumonneet kuitenkin monet menestyneet kirjailijat, tiedemiehet ja urheilijat, jotka kuittaavat sen sanomalla, että menen työhuoneeseen/ treeneihin joka päivä klo x, kirjoitan/treenaan/tutkin x tuntia ja tulen pois.

Tekeminen, ja ennen kaikkea aikaansaaminen nimittäin ruokkii motivaatiota.

Kyseessä on positiivinen kierre. Sen sijaan, että koittaisit saada itseäsi motivoiduksi, ala hommiin.

Tapojen avuksi

Helpointa on ankkuroidauusi tapa vanhaan: Valitset siis jonkun...

Jatka lukemista...

Tämä ajanhallintakeino pesee kaikki entiset

I love how being an adult is just saying: But after this week things will slow down a bit again to yourself until you die.”

Tunnistatko tyypin, joka päivän tai viikon tai kuukauden päätteeksi huokaisee:

Olipa hullu päivä/viikko/kuukausi/kevät, mutta onneksi kohta helpottaa?

Vai oletko sä se tyyppi? 

Jos sulla on viime aikoina ollut:

  • Jatkuva kiireen tuntu
  • Liikaa tekemistä 
  • Tunne siitä, että aika loppuu ennen kuin ehdit tehdä kaiken mitä tarvitsee tai haluaisit  

Tämä teksti on kirjoitettu sua varten.

Tunnet varmasti - ja saatat käyttääkin - monia ajanhallintamenetelmiä? Jos kuitenkin tehokkaista menetelmistä, kaikesta tiedosta ja priorisoinnista huolimatta koet itsesi kiireiseksi ja elämän liian usein suorittamiseksi, kannattaa lukea tämä juttu loppuun. 

Kohta se onnellinen elämä alkaa!

Onko susta koskaan...

Jatka lukemista...

Kuinka tapoja muutetaan?

Useimmat ihmiset haluaisivat muokata joitain käytösmallejaan...

Monet kokevat halua alkaa treenata. Toiset haluaisivat alkaa meditoimaan ja kolmannet ehkä haluaisivat lukea enemmän. Oppiminen ja kehittyminen on aina hieno ajatus, mutta ei niin yksinkertaista toteuttaa, että pelkkä toive siitä riittäisi viemään maaliin.

Yleistä on myös, että halutaan lopettaa joku käytös kuten roskaruuan syönti tai tupakan poltto. Ja kun nyt aloitetaan, niin miksei niitä saunakaljojakin voisi jättää juomatta... 

Nämä olivat toki vain karkeita esimerkkejä, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan. 

Mitä sitten tulisi ottaa huomioon, kun pyritään muokkaamaan omia tapoja / toimintamalleja?

Ensimmäiseksi on hyvä pohtia, että salliiko ympäristö sinulle haluamasi muutoksen, sillä muutokset tapahtuvat...

Jatka lukemista...

Unen voima - valjasta se käyttöösi

Omasta hyvinvoinnistaan voi huomaamattaan tehdä erittäin hankalaa. Yksi tapa on hikiotsalla panostaminen epäolennaisiin asioihin. Epäolennaisiin juuri sinun kehosi tilanteeseen nähden. Katsotaan suurennuslasilla yksittäisiin asioihin, kuten treeni tai rajoittava dieetti, joihin annetaan rutkasti aikaa ja energiaa. Millään näistä ei kuitenkaan saavuta tuloksia, jos yksi asia siellä taustalla on fiksaamatta. Se yksi asia on uni.

Tutkimusten mukaan nukumme huonommin kuin koskaan ennen. Se on huolestuttavaa, sillä itseasiassa ei ole sellaista elämän tai hyvinvoinnin osa-aluetta, johon uni ei vaikuttaisi.  Hyvin moni ei tätä omalla kohdallaan edes tiedosta. Oloon saattaa olla turtunut, mutta se vaikuttaa taustalla päivästä toiseen. Itseasiassa sitä saattaa nukkua yössä 8 tuntia, mutta kunnolla lataavaa ja palauttavaa unta siitä saattaa olla muutama hassu minuutti. ...

Jatka lukemista...

Miksi kehon uudelleenohjelmointi, eikä vielä yksi uusi treeni/dieettirääkki?

Tässä on projektipäällikkö Ella. Ella tietää tarvitsevansa muutosta elämäänsä ja oloonsa, sillä kehon kivut lisääntyvät, olotila on väsähtäneen kuihtunut puhumattakaan mielentilasta. Hän on vain varjo entisestä elinvoimaisesta itsestään. Motivaatiota ei ole ylimääräiseen varsinkaan liikuntaan tai ravinnon miettimiseen. Eikä ihme.

Ella on paahtanut täysillä mittarit punaisella töissä ja velvoitteita on vapaa-ajallakin riittämiin. Ihmissuhteet stressaavat ja elämä moukaroi päähän normaalia enemmän. Myös deadlinet pamahtavat silmille. Päivällä väsyttää vietävästi, mutta sitten kun pitäisi nukkua, ei ole tietoakaan väsymyksestä. Voimavarat ovat finaalissa ja kehon akku näyttää 5 prosenttia. Sitten tullaan paasaamaan, että hei...

Jatka lukemista...

Sisäinen puhe

Meillä jokaisella on sisäänrakennettu uskomusjärjestelmä.

Jokaisella on toimintaansa tukevia uskomuksia, jotka auttavat saavuttamaan hyviä tuloksia.

Jokaisella on myös toimintaansa rajoittavia uskomuksia, jotka puolestaan rajoittavat omaa toimintaa ja jättää omia hyviä voimavaroja käyttämättä.

Tunnistatko sinä omat ajatusmallisi?

Omaa sisäistä puhetta hallitsemalla ja siihen keskittymällä pystytään löytämään itsestä uusia puolia ja tehoja niin liikunnassa kuin arjessa.

Oletko saanut itsesi kiinni ajattelemasta että “en pysty siihen” vaikka et ole koskaan edes kokeillut? On aihe sitten mikä tahansa. Useimmat on.

Miten epäilisit että onnistumisprosentti muuttuisi jos lähtökohtasi olisikin erilainen, esim “kyllä minä tämän hoidan”

 

Moni myös uskoo, että...

Jatka lukemista...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.